Plattsättning badrum pris

Kvadratmeterpriset för plattsättning badrum ligger mellan 500 till 2 500 kronor. Det kostar mellan 25 000 och 60 000 kr för ett mindre till medelstort badrum på 6 till 10 kvadratmeter. Priset beror bland annat på om du väljer enklare standardkakel eller mer slitstarka plattor i stenliknande material, hur plattorna ska sättas, samt hur lätt badrummet är att arbeta i. Med ROT-avdrag får du 30 procent rabatt på arbetskostnaden.

Vad påverkar priset på plattsättning i badrum?

Det som påverkar priset mest är vilket kakel eller klinker du väljer, hur plattorna ska placeras, om de ska vara en rak sättning eller en mönsterläggning, hur stora plattorna är och hur mycket förarbete som kommer att behövas att göra. Granitkeramik är ofta dyrare att arbeta med än enklare kakel, både på grund av materialkostnaden och att det tar längre tid att såga och montera det. Rummets storlek, vinklar och om golvet måste flytspacklas kommer att påverka slutpriset för dig.

Vad brukar ingå i priset för plattsättning i badrum?

Det som normalt ingår i plattsättningen är underarbete som spackling, montering av tätskikt, sättning av kakel eller klinker, fogning och avslutningar med lister. I vissa fall ingår även bortforsling av avfall och enklare städning. Material som kakel, klinker, fix och fog köper man vanligtvis separat men ibland kan man bli erbjuden ett paketpris istället där allt ingår till ett fastpris.

Hur lång tid tar plattsättningen?

Att kakla ett badrum på 6 till 10 kvadratmeter tar vanligtvis mellan 3 till 6 arbetsdagar. Tidsåtgången påverkas av hur mycket underarbete som krävs, om golvet behöver spacklas, om det finns många vinklar, samt om du valt mönsterläggning eller rak sättning. Granitkeramik och stora plattor tar ofta längre tid att arbeta med än enklare standardkakel. Arbetet går snabbare om väggarna är raka, ytan är förberedd och materialet är lätt att montera.

Viktigt vid val av plattsättare

Se till att hantverkaren är certifierad för våtrum enligt GVK, följer Byggkeramikrådets BBV eller har dokumenterad godkänd metod via RISE. Det säkerställer att arbetet utförs enligt branschstandard och minskar risken för framtida fuktskador. Hernö Golv är anslutna till GVK och arbetar enligt gällande regler för säkra våtrum.

Vad ska man tänka på innan man sätter igång?

Innan man börjar med plattsättningen så är det viktigt att badrummet är redo för arbetet. Underlaget måste vara rent, torrt och plant. Om du renoverar ett äldre badrum behöver du kontrollera tätskikt och fuktskador om det skulle finnas innan plattsättningen kan börja. Kontrollera även att hantverkaren följer branschregler från Byggkeramikrådet (BBV) eller har dokumentation från RISE. Det är också bra att ha valt plattor i förväg och ha tydlighet om hur du vill att de ska sättas så det inte blir fel.

ROT-avdrag

Du har rätt till ROT-avdraget att få 30 procent avdrag på arbetskostnaden vid en plattsättning i ditt badrum. Men för att avdraget ska gälla så måste arbetet utföras i din bostad som du äger. Vi gör avdraget åt dig direkt och redovisar det till Skatteverket. [Läs mer på Skatteverkets webbplats om ROT-avdraget].

Kontakta Hernö Golv för plattsättning

Vi har lång erfarenhet av plattsättning i badrum och är utbildade enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV). Hernö Golv är verksamma i hela Västernorrlands län och tar både små och stora uppdrag. Du får ett tryggt resultat med hög kvalitet. Kontakta oss för offert och rådgivning via www.hernögolv.se, på telefon [0611-51 11 31] eller mejla [info@hernogolv.se].

Innehållsförteckning